dimecres, 25 d’abril del 2012


Pla de Millora de l'etapa 0-3

    A continuació compartesc un enllaç d'un dels plans d'acutació que he trobat a la xarxa. No és un pla molt extens, però penso que esta ben pensat i abarca tots els àmbits de l'etapa.

Aquest pla el porta  terme el Govern de les illes balears i es classifica en :

  • Activitats de suport a la criança:La finalitat primordial de les activitats de suport a la criança és incidir en la millora de la qualitat de vida dels infants, promoure els seus drets i vetllar per les seves necessitats, mitjançant uns espais de trobada amb la seva família i l'acompanyament de professionals de l'educació.
  • Formació de nou professionals
  • Acompanyament en el procés D'implantació del IEPI:  La implantació del primer cicle d'educació infantil comporta un procés complex, des de tots els àmbits. És per això que el IEPI ofereix un servei d'ajuda i assessorament al llarg del tot el procediment de creació i de consolidació d'aquest servei, tan via telefònica, com a través de la pàgina web.
  • Creació i consolidació de places de 0-3 anys:  La Conselleria d'Educació i Cultura, en les seves actuacions prioritàries, contempla el foment de l'oferta d'una xarxa d'escoles infantils públiques de les Illes Balears que doni resposta, en matèria educativa, als infants de 0-3 anys.
  • Gestió dels EAP ( Equip d'atenció primarenca:  En el marc del desenvolupament del Pla per a l'Educació de la Primera Infància, els equips d'atenció primerenca esdevenen dinamitzadors territorials en tasques d'orientació i suport als centres d'educació infantil i a les famílies amb infants menuts, especialment en matèria d'atenció a la diversitat.
  • Pla Integral d'atenció primarenca de les illes balears:  Amb el Pla es pretén millorar l'atenció que necessiten tots els infants de les Illes Balears que presenten dificultats en el desenvolupament, independentment de l'origen, el tipus i el grau de dificultats.
    En l'àmbit social, s'estableix un programa sobre atenció primerenca, l'òrgan responsable del qual és la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració, amb la col•laboració de les Conselleries d'Educació i Cultura i de Salut i Consum.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada